arla

Nu blir jag förbannad.
Läste just på aftonbladet att Arla tar bort ALLA gamla tetrapaket (de fyrkantiga) och byter ut mot såna här nya med kork.
Kanske ingen nyhet i sig.

Men vi lever i en värld med miljöproblem. INTE minst växthuseffekten. Vi släpper ut tillräckligt med koldioxid från bilar och flygplan osv. Vi behöver INTE öka på utsläppen med idiotiska mjölkpaket.
Det är alltså vetenskapligt bevisat att dessa nya mjölkpaket har betydligt större effekt på växthuseffekten än de gamla, vid tillverkning.
PLUS att det uppstår ett problem när vi ska återvinna paketen; "plast, papper, plast eller papper? Hmm.."
tänker folk, och så skiter de i att återvinna dem överhuvudtaget.

Och VARFÖR byter då Arla ut sitt koncept? Jo, för att människor är så bekväma och lata av sig att de föredrar mjölkpaketen med kork för att de är lättare att hantera. De håller också bättre i våra kylskåp.
Herregud, vi ska vara glada att vi ens HAR mjölk i kylskåpen. I MÅNGA andra länder har man inte ens fri tillgång till vatten. Men Arla vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt, och med de nya paketen får de mest kunder.

Är det inte Sverige som tänker mest på miljön, eller vad man säger? Om VI är mest miljömedvetna, blir jag riktigt orolig.

Nej, tillbaka med de gamla paketen. För miljön, och framtidens skull. Det är som med allt annat; Denna lösning (med korkpaket) håller längre på kort sikt, men i längden håller de gamla bättre. Vår planet håller längre.

Och sen säger Arla, till sitt försvar, att "Man kan ju välja ekologiskt (som tydligen inte har plastkork)". Och då säger jag; Varför skulle folk välja ekologiskt, när de är så nöjda med de nya miljöbovarna till mjölkpaket? Patetiskt, är rätt ord.



Vad tycker ni om detta? Borde Arla ta tillbaka sitt gamla koncept?



Update
: Läste nyss på en blogg att "de nya mjölkpaketen är bra, för nu kan man lägga pakteten i skåpet istället för att ställa dem - praktiskt!" PATETISKT, säger jag igen.

Kommentarer
Postat av: ellen

håller verkligen med dig. Att de ens tänker tanken på att byta ut papper som går att ta fram mer, återvinna, återanvända osv mot plast som görs av olja, som nästan är slut, dyrt och miljöförstörande.. IDIOTER, det är rätt ord. Oj hjälp! Verkligen, oj hjälp!

2012-03-20 @ 13:55:07
URL: http://ellensofiasahlberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0