grr

Nu blir det ett sånt här långt förbannad-på-allt-inlägg igen.

Igår läste jag några bloggares bloggar som bor i Sthlmstrakten. Tydligen SNÖADE det igår morse.

Och? Jo, vad beror det på tror ni? Det har varit ganska fint väder de senaste dagarna där, och här, och så kommer det nästan en dm snö helt plötsligt. Som dessutom försvinner lika plötsligt.

Jag är 99% säker på att detta har med växthuseffekten att göra. För er som inte vet så släpps all CO2 (koldioxid) från bilar/fabriker/flygplan osv upp i atmosfären. Den lägger sig sedan som ett lager där, och täcker för jorden som ett tak. Det innebär att luften som egentligen ska ut i rymden, stängs inne. Vädret blir då mer extremt (eftersom jorden värms upp och blir "isolerad") med t ex översvämningar, jordbävningar, extrem kyla/värme och plötsliga snöstormar.

Och vad ska vi göra åt detta då? Jo, vi måste minska våra utsläpp av CO2!!
Alla borde tänka på detta och köra mindre onödiga bilturer, skita i onödiga billiga charterresor osv. Men eftersom det inte funkar tycker jag att man borde förbjuda bilar helt. Hur vi ska komma ngn stans? Svar: tåg/buss.

Och flygplan borde bara köras 1 gång/vecka till samma ställe från EN flygplats. Då får man helt enkelt åka när flyget går. Som det ser ut idag åker flygen när vi vill åka...

Och det är så hemskt också, att vi i Sverige faktiskt är ett av de miljövänligaste länderna i världen. Tänk då tex USA, som tar bilen när de ska till grannen i stort sätt.

Om vi vill kunna fortsätta leva på vår jord, måste vi göra en förändring. Eftersom människor är så egoistiska tänker de flesta "jag lever bara 70-80 år ändå, och innan dess hinner inte jorden gå under". Men så kan man inte tänka. Vi vill väl att jorden ska finnas kvar åt våra barn, barnbarn osv i 787433 år till?! Ja, juste. Och vi har ju ett miljöparti i Sverige. Om åtminstone ett land ser till att arbeta hårt för miljön, kanske andra länder som USA iaf blir inspirerade och börjar ta efter. Man kan ju alltid hoppas. Men isf måste vi börja NU!

Vill man ha förändring måste man göra något. Och man måste göra det innan det är försent!


Ett annat problem med detta är att djuren drabbas värst. Isbjörnar, pingviner, sälar och andra djur som lever på is får ju ingen stans att leva och DÖR, pga oss. Bara för att vi ska få köra bil och ha roligt. Vi människor är hemska...

 


Kommentarer
Postat av: ellen

indeed

2012-04-15 @ 12:18:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0