godnatt!

Nu ska jag sova.

Märker ni förresten vad mycket jag har bloggat idag? :D
Man kan nästan tro att jag suttit inne vid datorn hela dan, men faktum är att uppdateringen förbättrats enormt tack vare min iPhone. Det blir liksom mycket lättare eftersom man slipper hålla på och starta datorn osv! Dock blir det kanske inte lika bra kvalitet på bilder och text, men den skillnaden är minimal har jag märkt.

Så nu kan ni nog räkna med bättre uppdatering från min sida! :)

Godnatt!


Earth Hour

Släck lampan för Guds (och vår planets) skull!


ännu en fin Monki-bild


tråååååkigt

Kom nyss på att jag har ett NO-arbete som ska in på måndag - TJOHEJ!


efter

Kom nyss ut från dushen efter ett minst sagt HÄRLIGT joggingpass.
Helt otroligt hur skönt det kan vara att träna ibland. Jag har verkligen känt mig lite nere osv hela veckan faktiskt, nu när jag tänker efter. Inte så roligt att vara genomförkyld och inte ens kunna gå ut.. Men nu mår jag bra igen! :D



jag just nu


just nu


Skulle åkt till Ellen idag, men missade bussen (otippat) och åker imorgon istället..?

Så nu har jag istället bakat en kladdkaka (otippat igen) och ska nu ut o springa tänkte jag. Det var seriöst aslänge sen jag tränade, okej 1 vecka var det nog men det ÄR aslänge. Blev helt SLUT häromdagen när jag gick från bussen till skolan (ca 300 meter). Illa! Var ju sjuk i veckan också så kanske var därför också. Ja, vi skyller på det! ;)


scary

Alltså deta börjar nästan bli läskigt.

Sa jag förut att Tavi Gevinson (min stilförebild nr 1) föddes exakt samma dag som jag, den 21a april 1996? Så är det iallafall.

Och vad ser jag nu?
Jo, att ingen mindre än Kenza (min stilförebild nr 2) fyller år den...? Jo, den 21a april.

Nu saknas det ju bara att Einstein föddes den 21a..? :o







update: Einstein är född den 14 mars. Och? Jo, det är Sofia-Britts (min husfluga som ligger begravd nånstans i trädgården, inget konstigt med det) 1månads-dödsdag (!)
Scary, som sagt.


Monki Mi

Gjorde nyss denna fina bild i appen Monki Mi :D


bloggar från mobilen

Hej alla! Ville bara testa hur det funkar att blogga från min "nya" iPhone. Det återstår att se! :D


UKM

Imorgon är det fredag och då ska ja vara med i en lokal ungdomstävling som heter UKM (Ung Kultur Möts).
Man får vara med och visa vad man kan helt enkelt, det kan vara allt från sång och dans till fotografi. Jag tycker det är bra att såna här tävlingar görs, så att ungdomar kan få chansen att kanske utveckla eller iaf visa att de har ett intresse, och inte bara sitter framför dator osv... och om de nu gör det kanske det blir annat efter UKM, vem vet..? ;)

Jaja, jag ska iallafall visa kläder som jag sytt och även smycken. Jag kan visa allt sen på lördag eller nåt, men sålänge får ni en sneak peak på en transparent kjol jag gjorde häromdagen. :)


egoboost

Oh, my eyes, my eyes make the stars look like they're not shinin'
Myhair, my hair falls perfectly without my tryin'
I'm so beautiful
And I tell myself everyday

Yeah, I know, I know when I compliment me, you won't believe me
And it's so, it's so sad to think that you don't see what I see
But every time you asks me do you look okay?
I say

When I see my face
There's not a thing that I would change
'Cause I am amazing
Just the way I am

And when I smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause I am amazing
Just the way I am


17 april 2012

...börjar DAGENS VISA igen! Tjohej, vad glad jag blev :D
Det hade tydligen bara haft uppehåll, men nu börjar alltså en ny "säsong". (Inte för att jag tror att ni bryr er sådär jättemycket.. men jag bryr mig! Och Ellen..?)


sjuk = nalle puh

Som rubriken lyder är jag sjuk, och orkar tyvärr inte blogga.
Ska försöka bli frisk tills imorgon, men det går ju sådär.. haha. Näsan rinner och ont i huvet, usch.
Bättre uppdatering när jag mår bättre.






Och ja. Jag har ägnat i stort sett hela dagen åt att kolla Nalle Puh-filmen och skriva ner låttexterna... haha, liv..? Ja, faktiskt :D


jeansjacka


ignorera min fina pyjamas under..

Jag har gått runt och letat efter en jeansjacka huuuuur länge som helst, känns det som.
Vill ha en som är over-size och lite sliten.. men hittar ingen. Tips någon? :)

Iallafall så provade jag min gamla jeansjacka som jag tycker är för liten + sitter för tight. Men nu när jag provade den var det faktiskt inte farligt. Kanske kan jag använda den sålänge, tills jag hittar en.
Den är faktiskt ganska fin tillochmed, nu när jag tänker efter lite. Det kanske jag borde göra oftare. Tänka efter, alltså..

Vad tycker ni? :)

köping

Idag var jag i Köping, med Ellen. Det var trevligt, och väldigt längesen. Kom iaf hem med detta:


Stickad tröja från H&M


Laxrosa (?) bikini från H&M


Halsband med fransar från JC (kommer ni ihåg att jag bloggade om detta halsband för typ en evighet sen? Nu var det på REAn för 50 kr - fynd! :D)

serena neon jeans



Gina Tricot, 299 kr/st

prao - dag 3

Hej! Hur mår ni idag? :) Jag mår bara bra.
Ska snart iväg på prao, så hinner inte skriva så mycket. Tänkte ladda upp dagens också, men har som ni ser inte fått på mig några kläder ännu.. Så vi får ta det sen.

Ha en fin torsdag! (Var tvungen att tänka där.. "är det onsdag? Nej, tisdag! Nej TORSDAG är det ju!")



jag just nu

299:-



Gina Tricot, 299 kr

min stilikon






Tavi Gevinson

Coolare människa får man leta efter.




NU: Top Model Sverige + träningscykel

new in



Denna polo köpte jag i lördags när jag var med mamma i Sthlm.
Har två likadana redan, en blå o en senapsgul - älskar dom! Priset? 20 kr.

arla

Nu blir jag förbannad.
Läste just på aftonbladet att Arla tar bort ALLA gamla tetrapaket (de fyrkantiga) och byter ut mot såna här nya med kork.
Kanske ingen nyhet i sig.

Men vi lever i en värld med miljöproblem. INTE minst växthuseffekten. Vi släpper ut tillräckligt med koldioxid från bilar och flygplan osv. Vi behöver INTE öka på utsläppen med idiotiska mjölkpaket.
Det är alltså vetenskapligt bevisat att dessa nya mjölkpaket har betydligt större effekt på växthuseffekten än de gamla, vid tillverkning.
PLUS att det uppstår ett problem när vi ska återvinna paketen; "plast, papper, plast eller papper? Hmm.."
tänker folk, och så skiter de i att återvinna dem överhuvudtaget.

Och VARFÖR byter då Arla ut sitt koncept? Jo, för att människor är så bekväma och lata av sig att de föredrar mjölkpaketen med kork för att de är lättare att hantera. De håller också bättre i våra kylskåp.
Herregud, vi ska vara glada att vi ens HAR mjölk i kylskåpen. I MÅNGA andra länder har man inte ens fri tillgång till vatten. Men Arla vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt, och med de nya paketen får de mest kunder.

Är det inte Sverige som tänker mest på miljön, eller vad man säger? Om VI är mest miljömedvetna, blir jag riktigt orolig.

Nej, tillbaka med de gamla paketen. För miljön, och framtidens skull. Det är som med allt annat; Denna lösning (med korkpaket) håller längre på kort sikt, men i längden håller de gamla bättre. Vår planet håller längre.

Och sen säger Arla, till sitt försvar, att "Man kan ju välja ekologiskt (som tydligen inte har plastkork)". Och då säger jag; Varför skulle folk välja ekologiskt, när de är så nöjda med de nya miljöbovarna till mjölkpaket? Patetiskt, är rätt ord.



Vad tycker ni om detta? Borde Arla ta tillbaka sitt gamla koncept?



Update
: Läste nyss på en blogg att "de nya mjölkpaketen är bra, för nu kan man lägga pakteten i skåpet istället för att ställa dem - praktiskt!" PATETISKT, säger jag igen.

färgbrist

Såhär ser min garderob ut just nu:



... det vill säga, skittråkig. BARA massa höst/vinter kläder och färger. Svart, vit, mörkröd, senapsgul (jag jag har tröttnat på den färgen nu.. lite ialf ;))
Längtar efter nya, fina, färgglada kläder... GE MIG!!!





Btw, jag börjar kl 12 idag, har prao. Ville bara säga det, hihi :)

hair


Utsläppt


Stram tofs


Stram knut


Slapp tofs


Slapp knut

Vilken frisyr passar jag bäst i? :D

jogging shoes




Igår köpte jag nya träningsskor, de på nedre bilden. Båda är ifrån Nike, köpta på Stadium och Team Sportia tror jag. Så nu är jag redo för vårens träningssäsong. Tjohej! :D

sommaroutfit





klänning - gina tricot

skor - H&M

halsring - JFR

shoes


H&M, 299 kr


Jag kan inte bestämma mig för min åsikt om dessa skor. Antingen ser de lite tantiga ut, eller så är de ascoola. Hmm..

Vad tycker ni om dom? :)

beauty @ gina tricot




Har ni sett att Gina Tricot börjat sälja smink? De har nästan mer än H&M nu, och börjar verkligen bli farliga konkurrenter.. haha. Och förvånansvärt låga priser, faktiskt.

Vad tycker ni? :)

ingen val - inget val

Det var en gång en liten stad. Den var väldigt liten. Väldigt, väldigt liten. Så himla väldigt jätteotroligt liten. Liten alltså. Sa jag att den var liten?

I alla fall, så bodde det människor i den här staden. Gubbar och gummor, män och kvinnor, pojkar och flickor. Och en sak hade de alla gemensamt. Ja, förutom att de alla kommer att dö; Alla ägde en val.

Jo, det är sant. Hur konstigt och obegripligt och fullkomligt galet det än låter, så är det sant! ALLA i staden ägde varsin val. I garaget, i badkaret, i diskhon eller i duschen kunde de bo, valarna. Huvudsaken var att de hade tillgång till vatten… FRI tillgång.

Annars var det inte mycket de krävde av omvärlden, dessa valar. Inte heller var de till särskilt stor nytta för människorna. De höll bara till i sin dusch, eller kanske diskho, och man såg inte mycket av dem – om man inte behövde duscha förstås. Men detta hade förstås människorna tänkt på, och det vanligaste var att man hade en så kallad ”extradusch” (eller diskho) vid sådana nödfall.

Men nu tänker ni förstås; ”Vad använder man dessa valar till? Vad är de till för nytta? De verkar ju bara vara i vägen…” Men det kan jag berätta för er. Dessa valar är en livsstil. Det är lite svårt att förklara, jag börjar så här…

 

En val kan vara stor. I er värld är den alltid stor, valen. Särskilt blåvalen, som kan bli 30 meter lång och väga lika mycket som tio femhundrabussar. Men i denna värld finns det som sagt stora valar, men även små valar. Det finns gamla valar, det finns unga valar. Det finns tjocka valar, det finns smala valar. Det finns ledsna valar, det finns jätteglada valar.

Det som bestämmer vilka egenskaper valarna ska ha, är inte gener eller släktdrag. Nej, de som bestämmer dessa egenskaper är du. Eller ja, kanske inte just du - inget illa menat. Nej, folket som bor i staden är faktiskt de som bestämmer över valarna och dess egenskaper.

Det gick till så, att om familjen levde ett aktivt och hälsosamt liv, blev valarna likaså. Om ägaren var en översminkad och fjompig dam på handelsbanken, ja, då sminkade hon förmodligen sin val. Ganska rejält.

Man kan alltså säga att ”sådan far sådan son”. Därför var valarna en livsstil.

 

I den här staden bodde en ovanlig man. Han var väldigt ovanlig. Han ägde ingen val.

Jo, det är sant. Hur konstigt och obegripligt och fullkomligt galet det än låter, så är det sant! Han hade ingen val.

Det var en varm sommardag. Sture, som denne ovanlige man hette, stod utanför den lilla kiosken utanför Konsum, mitt i den lilla byn. Han var sådär trött och uttorkad som man brukar vara när termometern visar trettio grader i solen. Kön var lång, och Sture väntade uthålligt. I bakgrunden av sina djupa tankar hörde han fågelkvitter och ”En strut med en chokladkula och jordgubbssås, tack” och ”Ja visst, det blir trettio kronor tack”.

När kön krympt och solen gått ned var det äntligen Stures tur. ”En glass tack” sa Sture. Och mannen bakom disken gav honom en strut med tre vaniljkulor, jordgubbsströssel och marsipansås. Det var allt. ”Det blir trettio kronor tack”, sa han förresten också. Och Sture betalade, kommenterade vädret som en pensionär i sina bästa dar ska göra och gick sin väg hemåt i skymningen.

En annan lite kyligare vinterdag bestämde sig Sture för att ta en promenad. Han tog på sig galoscherna och vinterjackan, och gick ut genom dörren. Han gick till vänster, följde den lilla grusvägen till dess slut, svängde höger, höger igen, och kom ut på den lite större bilvägen. Han följde trottoaren tills den tog slut, svängde höger och gick hemåt igen.

Såhär såg alla Stures promenader ut, och inget mer med det.

 

Sture tyckte att hans vardag var väldigt enformig, och han hade aldrig mer än ett val. Han kunde bara välja en enda väg, hela tiden. Men han var van. Inget mer med det.

 

En dag knackade det på Stures dörr. Sture tog tretton steg fram till dörren, som vanligt, lyfte upp högra handen till handtaget, som vanligt, och tryckte sakta ned handtaget, som vanligt. Sture möttes av en kort och ganska rund kvinna med glasögon och krulligt, axellångt hår. Hon såg glad ut.

-      Hej! Jag kommer från Valkompaniet och arbetar som valsäljare. Enligt mina noteringar är du en av de två i staden som inte äger en val. Och, vad jag kan se, är den andra död sedan 2005. Så nu frågar jag dig; ”Skulle du möjligen vara intresserad av en val?”

Det var en pratglad kvinna, tänkte Sture. Tänk att så mycket kan komma från en och samma mun på bara några få sekunder.

-      En val säger du? Ja, varför inte? Vad kostar en sådan?

-      Eftersom du är min första kund sedan 2003 är min första tanke ”Nu kan jag passa på att ta betalt”, girig som jag är. Haha. Men sedan slår det mig att nu när jag för en gångs skull har en kund framför mig, måste jag behandla honom väl. Därför får du en gratis. Men du får nöja dig med Valborg. Hon är visserligen gammal och ful, men ”en val är en val – i alla lägen”, som vi brukar säga här på Valkompaniet. Förresten är Valle, Valfrid, Valentin och alla andra redan upptagna.

-      Valborg blir bra. Men en val sa du, ja. Vart ska den få plats, egentligen?

-      Kära du. Alla i den här staden, ja, förutom du och den döde, äger en val. Äger man ingen val, har man helt enkelt ingen val. Då kan man bara välja en väg hela tiden – inga alternativ. Ingen val – inget val.

 

Och från den dagen hade Sture både en val och ett val.

 
Av: Sanne Rolén
Svenskaprojekt VT 2012


jeansjacka


Här har jag suttit och sagt att "Jeansjackor finns inte NÅGONSTANS", och så hittar jag en på Monki. Liksom, vart annars?! Haha. Den var inte perfekt eller så, men helt OK.
300 kr, Monki

neon



Gina Tricot, 59 kr

mönster



Gina Tricot, 99 kr

brun..?



Vem säger att man inte kan bli brun på vintern (början av våren, då)? Inte jag, från o med nu iaf. Satt ju ute några timmar och pluggade, och vipps, fick jag färg i ansiktet. Var i o för sig i Spanien för nån vecka sen, men jag var definitivt inte lika "brun" innan jag gick ut.

Ett litet tips bara. Ut med er! :D

biologi

Jag har suttit ute i solen och läst biologi nu på eftermiddagen. Har nämligen nationella i Biologi på onsdag.

Men en sak slår mig. När man läser om oss människor, så står det mest att "pga människorna påverkas miljön på ett negativt sätt" osv. Det vi gör som är bra är oftast för oss själva, t. ex nya tekniska uppfinningar och fler flygplansresor till andra länder. Sen är ju alla organismer liksom gjorda för att klara sig, alltså tänka på sig själva. Men eftersom vi människor kommit så långt med vår välutvecklade hjärna osv, borde vi kunna utnyttja den till andra också.
Med andra ord: Människor är väldigt egoistiska, och jag tycker det är dags att vi gör något för de andra (dvs. djuren, miljön).

Vad tycker ni om detta? Tycker ni också att vi människor har ett för själviskt beteende?



bild från Google

spets + denim




Häromdagen sydde jag en liten ryggsäck, i spets. Skulle bara testa först om det ens går att sy en ryggsäck.. och det gick! Så nästa gång tänker jag sy en i vanligt tyg, och då blir den nog lite finare. :D

ny header


före


efter

Vad tycks? :)

åsikt

Detta gör mig så sjukt irriterad.
Läste nyss på dessies.se (varför jag läser den bloggen? det gör jag inte, men hade en app på mobilen som heter typ "bloggarna" och där finns den med). Hon hade tydligen väldigt starka åsikter om att raka bort hår på armarna, att det var fel. Men att övrigt hår "måste" rakas bort. "Vem rakar sig inte 'där nere'" skrev hon.

Detta är helt galet. Helt fruktansvärt sinnessjukt, men tyvärr den värld vi lever i. Skulle man göra en undersökning (har säkert redan gjorts) om genomsnittsåldern på de som besöker bloggar som kissies, dessies osv. dagligen skulle troligtvis åldern hamna runt 11-12 år.

Ska dessa 11-åringar få bilden av att man "måste" göra vissa saker, och att man "måste" vara på vissa sätt? Ja, tydligen. Konsekvenserna blir dock att kvinnosynen blir skapligt försämrad och jämställdheten bryts, sakta men säkert, ned. Detta eftersom dessa 11-åringar kommer vara i princp likadana och svaga. De kommer inte kunna stå upp för sina egna åsikter, eftersom de lärt sig att göra som man "måste".

Jag ska, på något sätt, kämpa mot detta. Det har jag bestämt mig. Och det tycker jag flera ska göra. Till att börja med tänker jag sluta läsa dessa bloggar överhuvudtaget - jag vill inte bidra.

Visst, man får tycka vad man vill. MEN, dessa bloggar har minst 50 000 läsare/dag (?) och 30 000 minst är småtjejer. Då borde det vara deras (bloggerskornas/bloggarnas) ansvar att tänka efter vad de skriver. Det borde verkligen finnas regler för vad man får och inte får skriva på internet. Och då tycker folk "men varför får de 'kända' bloggarna begränsningar medan småbloggarna får skriva vad de vill?", ja, men då gäller väl alla regler för alla isåfall.

Detta är min lösning på problemet. Internetregler. Visst, de finns säkert. Men inte tillräckligt stränga, tydligen. Detta problem har inte blivit så stort ännu, då dessa 11-åringar inte blivit vuxna kvinnor ännu. Därför är det NU man borde och kan gör något åt det.

Detta är nog det längsta, seriösaste och allvarligaste inlägg jag gjort på den här bloggen. Men ett viktigt budskap tar lång tid att få fram, men går fort att genomföra - om man bara hjälps åt. Glöm inte det. ;)



När dessa 11-åringar sedan växer upp och får barn, kommer de förmodligen att uppfostrat som de själva lärt sig att man "måste" vara och se ut. Vill vi verkligen att framtidens småbarn ska se ut som färdigväxta kvinnor? NEJ. Det vill nog egentligen ingen.

Håller ni med mig? Vad har ni för syn på detta? Kommentera!!


ryggsäck

Jag har fastnat lite för ryggsäckar, såna snygga pösiga små som hänger långt ner på ryggen.. ah. Fint, det.
Tänk er en sån ryggsäck + jeansjacka + jeansshorts + låga Converse eller nåt i sommar... längtar!!


Denna ryggsäck kommer Från Jofama by Kenza. Riktigt fin tycker jag, men inte riktigt min stil. Vill ha någon i tyg.. blommig kanske? :)

hemma igen

Det har varit ett himla "hit o dit" hela lovet. Har faktiskt inte haft en enda "hemma o göra ingenting" - dag. Men det gör mig heller ingenting, bara roligt. Fast det hade förstås inte skadat om lovet var en vecka till. Eller två...

Jaja, imorgon är det skola så nu måste jag börja göra mig iordning oså..
Hoppas ni haft ett jättehärligt lov allihopa!


fin bild från i fredags.


ego







oseriöst.

stockholm

Åker till Stockholm i helgen, så nu blir det tråkig/dålig uppdatering i helgen. Eller med andra ord: Ingen uppdatering alls.

Fast jo. Jag ska göra några tidsinställda.. haha. Börjar bli en vana nu. :P


bild från Spanien.
Det var nån carneval typ på gatan, och barnen var utklädda. Jag vart lite kär i den här "hästkostymen". Benen som hänger på sidan tillhör alltså inte den lilla tjejen, men det ser ut som det. Genialiskt, är rätt ord! :D


new


Virkad fransväst (älskar), Blanco


Virkade shorts (döööösnygga), Blanco




Två "sporttoppar"
Ray Ban - kopior
Ögonbrynsgelé
Nyckelring med ett "S" ( känner du igen den, Ellen? ;) )
Ljusgult nagellack

Allt ovan kommer ifrån diverse kinabutiker. Hela området där är verkligen fullproppat med sådana. Nästan för många, de dominerar verkligen den spanska (iaf där) konsumtionen.


Ps. Jag är verkligen kär i plaggen överst. ville bara förklara de överdrivna paranteserna.. ;)

lite (ego) bilder från spanien








shorts, acne jeans - t-shirt, monki - fransväska, primark - solglasögon, gamla - klocka, gammal + converse

hemma

Nu är jag hemma! :D
Det har varit väldigt skönt att slippa snö och vinter, och skönt också att upptäcka att snön nästan är borta när man kommer hem.. Jippie!!

Tänkte bara tala om att jag är hemma, ser att de tidsinställda inläggen funkat som de ska också. Härligt.
Bloggar nog mer imorgon, tänkte visa lite foton och så.

Ha det bra!

bildlöst inlägg


RSS 2.0